Haartransplantatie voorschriften adviezen na de operatie

Taal :
Newsletter Contact Siteplan

Voorschriften na de operatie

Zie ook

Onze Fotogalerij

Uw Persoonlijke analyse

Persoonlijke analyse vrouwen hommes

Voorschriften na de operatie voor een haartransplantatie

1

Voorschriften

De eerste nacht

De eerste nacht is cruciaal. U mag de grafts vooral niet aanraken, want dan zouden ze uit de incisies kunnen komen.
U moet in een half liggende houding blijven, met 2 of 3 hoofdkussens om uw hoofd voldoende hoog te houden.

Blijf gedurende de nacht na de interventie en de twee volgende nachten in deze houding liggen.
In het ideale geval houdt u de receptorzone vochtig met de spray die u hebt ontvangen.

Greffe zoom

De spray

U zult een spray (groeifactor) ontvangen om mee naar huis te nemen. Bespuit de receptorzone de eerste nacht na de ingreep om de dertig minuten met de lotion (herhaal dit ook de volgende dag, tot de lotion op is).

douche

Het haar wassen

U moet uw haar wassen 48 uur na de ingreep en daarna elke dag, gedurende minstens een week.

  1. Gebruik een shampoo met neutraal pH (babyshampoo).
  2. Meng de shampoo in een plastic bak met water en masseer de receptorzone en het litteken heel zachtjes met de vingertoppen.
  3. Om te spoelen, giet u met een kan lauw water over uw hoofd.

Vermijd tot de vijfde dag na de ingreep contact met water recht uit de douche (te veel druk).

Het is mogelijk dat na het wassen van het haar witte vlekjes aan de grafts verschijnen. Dat is het gevolg van de hydratatie van de huid bovenaan de grafts.

Normaal verdwijnen de vlekjes na een half uur.
In de donorzone moeten de hechtingen regelmatig en krachtig worden gewassen, bijvoorbeeld met een borsteltje: dit voorkomt de vorming van korstjes die de genezing en het verwijderen van de draadjes bemoeilijken.
U mag vanaf de eerste avond de donorzone wassen om bloedvlekken te verwijderen.

exercice physique

Fysieke Inspanningen

Gedurende een week na de ingreep mag u geen fysieke inspanningen leveren: niet voorover buigen, niet te krachtig uw neus snuiten...
Beperk de fysieke activiteiten minstens gedurende een volledige week (geen seks gedurende 7 dagen).

De twee eerste weken mag u niet zwemmen.

crème anti-biotique

Antibiotische crème

Na de ingreep krijgt u een antibiotische crème. Breng hem vanaf de dag na de ingreep op het litteken aan en blijf dat een week lang doen, tweemaal per dag (de crème bevordert de genezing en voorkomt alle infecties).

2

Mogelijke complicaties

description

Zwelling

Het is mogelijk dat uw voorhoofd zwelt. Dit kan de eerste, tweede of zelfs derde dag na de ingreep gebeuren. Blijf de voorgeschreven geneesmiddelen gebruiken en leg ijsblokjes op uw voorhoofd (NOOIT op de receptorzone!).

Het feit dat u geen zwelling vaststelt, betekent niet dat u mag stoppen met de medicijnen of dat u geen ijsblokjes moet gebruiken. Het kan immers tot de derde dag (soms zelfs de vierde) duren voor de zwelling begint.

Als u merkt dat het oedeem blijft toenemen, mag u tot 10 corticoïdepillen per dag nemen (begin met 8 en verhoog de dosis later tot 10). Als het oedeem gering is en zich niet ontwikkelt, mag u de dosis tot 4 en dan tot 2 per dag verlagen en daarna stoppen.

Bloeding

Het is mogelijk dat u lichtjes bloedt. Als dat gebeurt, moet u een kompres of een schoon washandje op de bloedende zone drukken. Na een minuut of tien moet de bloeding stoppen. Maak de zone dan schoon met de spray.

anti-douleurs

Pijn

Pijn na de ingreep is mogelijk. Dit is volstrekt normaal en de voorgeschreven medicijnen helpen u om hem te verlichten. Normaal mag u geen sterke pijn voelen.

Infectie

Aangezien u antibiotica krijgt, zijn ontstekingen van de grafts of het litteken erg zeldzaam (het is belangrijk dat u de behandeling met antibiotica voltooit).

Verminderde gevoeligheid

De receptorzone kan iets van haar gevoeligheid verliezen. Dat is geen reden tot ongerustheid, want de gevoeligheid zal binnen de 4 tot 12 maanden na de ingreep weer normaal worden.

croûtes

Korstjes

Tijdens de littekenvorming verschijnen korstjes ter hoogte van de grafts: maak de zone vochtig met kompressen om ze sneller te doen verdwijnen.

Meestal verdwijnen deze korstjes na 7 tot 10 dagen. U mag ze in geen geval zelf verwijderen (bijvoorbeeld door te krabben).

Wanneer u uw haar weer normaal begint te wassen, zullen de korstjes hoe dan ook vanzelf worden weggespoeld. De met hun bulbus overgeplante haren verdwijnen vaak samen met het korstje.

Maak u geen zorgen: de stamcellen blijven op hun plaats en verzekeren een nieuwe haargroei.

points de suture

Hechtingen

Minstens 14 dagen na de ingreep moet men de hechtingen in de donorzone verwijderen.

Als er geen complicaties vastgesteld zijn (irritatie, infectie), kunnen de hechtingen 15 of 18 dagen na de operatie verwijderd worden.

repousse

Nieuwe groei

Vergeet niet dat het haar pas na 3 tot 4 maanden opnieuw zal groeien, behalve als het niet uitvalt (bij 5 tot 10 procent van de patiënten begint het haar onmiddellijk te groeien). Soms duurt het nog langer, tot zes maanden!

Shock Loss

Het is mogelijk dat een gedeelte van het al in de getransplanteerde zone aanwezige haar begint uit te vallen. Maak u geen zorgen, dit is geen reden tot paniek: de algemene aanblik van de getransplanteerde zone zal niet veranderen.

Alcohol

U mag gedurende 48 uur geen alcohol drinken.

le soleil

Zon

U moet de zon (en de zonnebank) mijden zolang er rode vlekken zijn, om te voorkomen dat de huid ter hoogte van de grafts verkleurt.

Vanaf de dag na de operatie mag u een pet dragen.

Minoxidil - Proscar

Vanaf de vijfde dag na de ingreep mag u Minoxidol gebruiken.

Proscar mag u voor, tijdens en na de operatie gebruiken.